Ma: 2024.02.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
78 éves bácsit bántalmazott és rabolt ki két cigány Csátalján
Privátkopó 2023. 11. 15. 8:37:00

Mindössze egy üveg pezsgő és egy táska volt a rablók zsákmánya. A rendőrök rövid időn belül elfogták a fiatalokat, akiknek felelniük kell a bűncselekményért.A Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe egy 19 éves férfit és egy 15 éves fiút.

A nyomozás adatai szerint egy Csátalján élő, 78 éves osztrák férfi 2023. november 12-én, éjszaka kutyaugatásra ébredt, majd amikor a bejárathoz tartott, a folyosón szembe találta magát két hívatlan vendéggel. Az egyik kamasz megfogta hátulról, a torkánál, a másik pedig a fejét kezdte ütlegelni. A bántalmazástól az idős a földre esett, a támadók pedig kihasználták a tehetetlenségét, és átkutatták a lakást. Végül egy üveg pezsgővel és egy fekete táskával távoztak.

Miután a rablók elmentek, a sértett többször hívta a gondozóját, aki nem ébredt fel a telefonra. Csak később, hajnalban látta a hívásokat, ekkor azonban egyből ápoltjához sietett, sejtette, hogy baj történt. A lakásba lépve egy vészjósló vérfoltot látott, majd az idős férfit is megtalálta az ágyában, az arcán több sérüléssel. A gondozó rögtön hívta a mentőket és a rendőröket. A sérültet kórházba szállították, ahol később kiderült, hogy orrcsonttörést és koponyacsont alatti bevérzést szenvedett.

A nyomozók forró nyomon kezdték meg a támadók azonosítását, munkájukat egy szomszédos házra szerelt biztonsági kamera segítette. A beszerzett bizonyítékok azt mutatták, hogy az elkövetők átmásztak a kerítésen, és betörték az egyik ajtó üvegét, hogy bejussanak az ingatlanba. A rablókat a felvétel és a beszerzett információk alapján hamar azonosították, és másnap elfogták.

A rendőrök őrizetbe vették a két csátaljai cigányt, és kihallgatták a rablás miatt. Az eltulajdonított pezsgőt a nyomozók megtalálták, és visszaadták a sértettnek.

További friss információk
Egy borsodi cigány lefejelte a rendőrt, majd a kutyáját az egyenruhásokra uszította
Nem ismerte be tettét a budai gimnáziumban késelő fiatal
Másodfokon folytatódik az eljárás az édesanyja életét fejszével kioltó 14 éves fiú ügyében
Ékszert is elfogadtak fizetségként a drogkereskedők
Elfogták a tatabányai férfit, aki egy héten belül két nőt is megtámadott
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat