Ma: 2024.07.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Idős asszonytól rabolt a cigány Salgótarjánban
Privátkopó 2023. 08. 08. 19:11:00

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványával egyezően a bíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el egy 39 éves férfivel szemben, aki több bűncselekményt is elkövetett az idős sértett sérelmére.A gyanúsított 2023. július 29-én, este, Salgótarjánban az utcán követte a 81 éves sértettet, akit annak lakása előtt utolért. A férfi a csomagjait tartó idős nőtől pénzt követelt azzal a felszólítással, hogy „Add ide a pénztárcádat, mert meghalsz!”. A sértett ellenállt, de a férfi azért, hogy a pénzét megszerezze, borosüveggel olyan erővel ütötte fejen áldozatát, hogy az üveg összetört. Az ütés következtében a nő feje vérzett, megszédült, de nem esett el. A támadó kihasználva a helyzetet a sértett válláról lerántotta a kézitáskát és a szatyrot, majd elfutott.

Az idős nő segítségkérését egy biciklis hallotta meg, aki a férfi után sietett, és az utcai szemetesbe dobott táskákat, a személyi iratokkal, mobiltelefonnal együtt visszavitte a tulajdonosának.

A bántalmazás következtében a nő nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szerzett, azonban figyelemmel a támadás eszközére és módjára, a súlyosabb sérülés elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A nyomozó hatóság a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére erőszakkal, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett rablás bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és okirattal visszaélés vétségével gyanúsította meg az elkövetőt.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, figyelemmel arra is, hogy vele szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, valamint korábban már követett el személy és vagyon elleni erőszakos bűncselekményeket.

A járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészségi állásponttal és egy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést.

További friss információk
Strómanok világa: eldobott építőipari cégek, köddé vált tízmilliók
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Példás büntetéssel sújtották a pedofil visszaesőt
A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló úgynevezett tanító
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat