Ma: 2022.05.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Gyanúsított lett a hőguta következtében megfulladt rendőrkutyák gazdája
Privatkopo.info 2021. 11. 18. 7:33:00
2020. szeptember 3-án egy volt rendőr törzsőrmester - 7 és 15 óra között - kutató szolgálatot hajtott végre az Udvari Közúti Határátkelőhelyen két szolgálati kutyával. A gyanúsított a szolgálatba magával vitte egyik saját tulajdonú kutyáját is.

A volt rendőr 11 óra körül a kutyákat az általa használt szolgálati gépjárműben, a határátkelőhely szolgálati parkolójában helyezte el. A gyanúsított a két szolgálati kutyát a gépjármű csomagterébe zárható fém szállítóketrecbe, míg saját kutyáját a gépjármű hátsó ülésén, műanyag szállítóboxba tette.

A megalapozott gyanú szerint a volt rendőr a kutyák állapotát 12.50-15.30 óra között - annak ellenére, hogy ezt szolgálati feladatai lehetővé tették volna - nem ellenőrizte, létszükségleteikről nem gondoskodott, a gépjármű megfelelő szellőzését, külső környezeti hatásoktól való védelmét nem biztosította. A kutyák elhelyezésére szolgáló gépjármű a 23 C° körüli külső hőmérséklet és egyéb időjárási tényezők következtében oly mértékben felmelegedett, hogy az abban uralkodó hőmérséklet a kutyák hőstressz általi fulladásos elhullásához vezetett.

A kutyák a pusztulásukhoz vezető folyamat során különös szenvedésnek voltak kitéve.

A gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, érdemi védekezést terjesztett elő, és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen. Szolgálati viszonya időközben megszűnt.

A gyanúsított által elkövetett bűntett, amely az állatkínzás bűncselekményének súlyosabban minősülő esete, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

További friss információk
Áramot vezetett a bejárati ajtóba, mert megelégelte a sorozatos betöréseket
Kislányokat fogdosott
Prostitúciós tevékenység végzésére adta ki a lakását
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
„Védjük meg a gyerekeket”: 56 éves fideszes politikus követett el szexuális visszaélést egy 13 éves diáklánnyal szemben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat