Ma: 2024.07.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Újabb prostifuttató cigány kezén kattant a bilincs
Privátkopó 2023. 11. 23. 9:10:00

Ahogy arról korábban már többször beszámoltunk, a KR NNI Bűnügyi Szolgálat Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya már több mint egy éve folytat eljárást egy Németországban prostituáltakat futtató, magyar tagokból álló banda ellen. Most a korábban Berlinben emberkereskedelemből élő bűnbanda újabb tagját fogta el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).A bizonyítékok alapján az elkövetők 2017 óta űzték illegális tevékenységüket. Módszerük az volt, hogy a Magyarországon összetoborzott, kiszolgáltatott helyzetű lányokat repülővel vagy kisbusszal kiszállították Németországba, ahol prostitúciós tevékenységre kényszerítették őket. A sértetteknek Berlin bizonyos, az elkövetői kör által ellenőrzött és „bevédett” utcákon kellett dolgozniuk, folyamatos megfigyelés mellett. Az utcaszakaszok használatáért a lányoknak naponta 150—250 közötti euró leadót kellett fizetniük, míg a fennmaradt összeget többnyire teljes egészében elvették tőlük. Ha az elvárt limitet nem teljesítették, egyszerűen nem engedték be őket az utcáról. A sértetteket folyamatosan lelki terror alatt tartották, és többször fizikailag is bántalmazták őket.

A német társhatóságokkal szoros együttműködésben 2022. szeptember 21-én, Berlinben fogták el az akkor 40 éves L. Zsoltot és a 45 éves C. Ildikót a KR NNI által előzetesen kibocsátott európai nyomozási határozat, illetve az elkövetőkkel szemben kiadott európai elfogatóparancsok alapján. A párost kiadatási őrizetbe helyezték, majd C. Ildikót 2022. december 20-án, élettársát, L. Zsoltot pedig 2023. január 19-én adták át a német hatóságok a KR NNI nyomozóinak a NEBEK közreműködésével a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A gyanúsítottak jelenleg is személyi szabadságot korlátozó intézkedés hatálya alatt állnak a 2022. szeptember 21-én Budapesten elfogott társukkal, B. Józseffel egyetemben.

A banda negyedik tagját, P. Csabát 2023. január 31-én Írországban fogták el a vele szemben kibocsátott európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályának közreműködésével. A férfit 2023. július 5-én adták át az ír hatóságok hazánk részére, azóta letartóztatásban van. 

A KR NNI Emberkereskedelem Elleni Osztály a nyomozás előrehaladtával újabb elkövetőket azonosított. Egyikük a 27 éves L. Kristóf, aki a gyanú szerint 2020-ban rávette az egyik sértettet a prostitúciós tevékenységre, amit a berlini utcarészeken több hónapon keresztül végzett. A férfi a nő ebből származó keresetét elvette, amiből az utcahasználatért napi 250 euró leadót kellett fizetni a bűnbanda vezetőjének, L. Zsoltnak, míg a fennmaradó részt magánál tartotta, és saját megélhetésére fordította. Ezen túlmenően a sértettet több alkalommal tettleg bántalmazta.

L. Kristóf elfogására a KR NNI felkérte a KR Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetést Támogató Osztályát, amely a férfit november 20-án, reggel, monori házában elfogta. A nyomozók az ingatlanban kutatást hajtottak végre, majd a férfit, előállítását követően, gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyben már hét gyanúsított szerepel. Közülük négyen jelenleg is személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés hatálya alatt állnak. Az azonosított és kihallgatott sértettek száma pedig meghaladja a 25 főt.

A gyanúsítottak terhére rótt minősített emberkereskedelem bűntett büntetési tétele 5 évtől 10 illetve 15 évig terjedő szabadságvesztés. 

További friss információk
Strómanok világa: eldobott építőipari cégek, köddé vált tízmilliók
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Példás büntetéssel sújtották a pedofil visszaesőt
A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló úgynevezett tanító
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat