Ma: 2024.03.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Megszületett az ítélet a több mint tíz éve húzódó fogadási csalások ügyében - irány a fegyház
Privátkopó 2023. 11. 28. 8:55:00

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2009-ben tett feljelentést fogadási csalás miatt. A nemzetközi szálakig jutó ügy több mint 10 évig húzódott, amely idő alatt számos labdarúgót, valamint játékvezetőt vádoltak meg. November elején végleg lezárult a szerteágazó csalási botrány felgöngyölítése.A több mint 10 éve zajló fogadási csalási ügy nemzetközi szálának végét varrta el jogerős ítéletével a Kúria.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2009-ben tett feljelentést fogadási csalási ügyben, és ezután ismert labdarúgókat, játékvezetőket vádolt meg a fővárosi főügyészség. A négy szálra bontott, éveken át tartó nyomozás, valamint az azt követő bírósági tárgyalások közül háromban már jogerős ítélet születtek, a nemzetközi szál vádlottjainak tekintetében azonban november 7-én hoztak ítéletet.

Ezek szerint a Kúria a másodfokon négy személyre kiszabott, fegyházban letöltendő büntetését helyben hagyta, az elsőrendű vádlottnak, a szingapúri T. S. Engnek pedig hét évet kell rács mögött töltenie.

A másodrendű - korábbi labdarúgónak - Kenesei Zoltánnak, az ugyancsak volt futballistának, Lázár Mátyásnak és Sütő Lászlónak valamint az NB III-ban szereplő Balatonfüred edzőjének, Borgulya Istvánnak is be kell vonulnia a fegyházba - a háromtól hét évig terjedő büntetésük idejébe beszámítják a korábban előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltött napokat.

A Balatonfüredi FC vezetőedzője már elköszönt a csapattól, megszüntették a munkaviszonyát.

További friss információk
Hűtlen kezeléssel és közokirat-hamisítással vádolják Kozármisleny polgármesterét
Költségvetési csalással vádolták meg a korábban már elítélt, egykori újszentiváni polgármestert
Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére - de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért
NAV-nyomozás indulhat a CÖF „háborúpártiak” kampánya miatt
Pénzmosás miatt is nyomoznak a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalom finanszírozása ügyében
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat