Ma: 2024.07.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Régi idők nagy bűnügyei
Egyre közelebb kerülnek a nyomozók a Fenyő-gyilkosság megrendelőjéhez
Blikk 2013. 09. 23. 12:10:00

Felélénkült a Fenyő-gyilkosság felbujtója utáni nyomozás. Egy új tanú, aki korábban állami alkalmazott volt, vallomása nyomán titkosszolgálati aktákat kérettek be. Ügyészségi források szerint a megbízó személye korábban is ismert volt előttük, de akkor nem álltak rendelkezésre azok a bizonyítékok, amelyek most már igen.Az új vallomások szükségessé tették, hogy a Fenyő-gyilkosság kapcsán szerzett titkosszolgálati információkat bekérje a nyomozóhatóság, és azokat új szempontok alapján kielemezze. Ez folyik most. Ügyészségi források szerint a megbízó személye korábban is ismert volt előttük, de akkor nem álltak rendelkezésre azok a bizonyítékok, amelyek most már igen.

Az ország két különböző pontján raboskodik a Fenyő-gyilkosság végrehajtásával vádolt Josef Rohác és a megbízó állítólagos összekötője, Portik Tamás. A minap mindkettőjüket Budapestre szállították.

Az új információkkal kapcsolatban kérdezték őket, és sor került szembesítésre is. Mindezt megismételték négy nappal később.

Úgy tudni, hogy Portik Tamás nem működött együtt a hatósággal, Josef Rohác pedig a legtöbb kérdésnél „amnéziát” kapott. Ennek ellenére a zsaruk állítólag bizonyítani tudják, hogy a Fenyő-gyilkosság idején már ismerték egymást, hiszen Rohácnak egy Portik Tamás érdekeltségébe tartozó biztonsági cégnél bejelentett állása volt.

Fenyő Jánost (fotónkon) a vádirat szerint Jozef Rohác lőtte agyon a Mercedesében, 1998-ban, egy piros lámpánál. A per júniusban kezdődött, és Rohác mindent tagad.

További friss információk
30 éve követték el az évszázad magyar bűnügyét
Szorulás: biztonsági rács vette őrizetbe a betörőt
Egyre közelebb kerülnek a nyomozók a Fenyő-gyilkosság megrendelőjéhez
40 éve történt a balassagyarmati túszdráma
Indíték nélkül ölhették meg Fenyő Jánost? - Magas, sportos vagy alacsony, vékony testalkatú lehetett az elkövető
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat