Ma: 2024.06.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Nem létező takarmányt adott el egy fiatal nő
Privátkopó 2023. 11. 15. 9:37:00

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat egy nő ellen, aki a sértettel történt megállapodást követően előre kérte a lucernabálák vételérát, azonban ennek megtörténtét követően a takarmányt nem szállította le.A vádirat szerint a fiatal nő 2022. augusztus 24-én, egy internetes hirdetési oldalon azt tette közzé, hogy rendelkezik 900 darab, nagyméretű, tömörített lucernabálával és azt nagy tételben kívánja eladni.

Másnap a sértett jelentkezett a hirdetésre, telefonon vette fel a kapcsolatot a vádlott ismeretlen férfi társával, akivel megállapodott a vételárban és ezt követően 33 darab bálát vásárolt meg 1 450 000 forintért. Az ismeretlen férfi kérte a sértettet, hogy az e-mailben megküldött számlán lévő bankszámlaszámra előre utalja át az összeget és amint az megérkezik, azonnal indítani fogják a kamiont a takarmánnyal.

A sértett 2022. augusztus 26-án átutalt 1 450 000 forintot, és ezt követően telefonon ígéretet kapott arra, hogy másnap fogják szállítani a megvásárolt lucernabálákat.

A sértett telefonon történt többszöri sürgetése ellenére azonban a vádlott és ismeretlen társa a takarmányt nem szállította le, mivel a vádlott azzal a hirdetés feladásának időpontjában sem rendelkezett, ezáltal tévedésbe ejtette a sértettet és 1 450 000 forint kárt okozott neki, amely nem térült meg.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett által az eljárás során előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt, kötelezze a vádlottat az okozott kár megtérítésére.

További friss információk
Vállalkozási szerződésnek álcázták a munkaerőkölcsönzést
Randi app-on ismerkedett, egyből pénzt csalt ki az elővigyázatlan nőtől
Meghökkentő biztosítási csalások - ezért nem éri meg trükközni!
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket a román garázda - letartóztatták
Közös nemzetközi akcióban számolták fel a rendőrök az online csalásokra szakosodott bűnszervezetet
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat