Ma: 2024.02.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Másfél évig tartó bujkálás után elfogták a PCR-szélhámost az NNI fejvadászai
Privátkopó 2023. 03. 01. 13:08:00

Közel másfél évig bujkált, de a KR NNI megtalálta a hamis COVID-19 PCR tesztekkel kereskedő, körözött veszprémi férfit, aki ellen több hatóság mellett a Veszprémi Törvényszék BV Csoportja is elfogatóparancsot adott ki. Elfogása után meg is kezdte jogerős börtönbüntetését, miközben több büntetőeljárás még vizsgálati szakban folyik ellene.A 47 éves B. Iván Tamás ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nyomozó Főosztálya már két éve folytat büntetőeljárást egészségügyi termék hamisítása, valamint többrendbeli csalás és közokirat-hamisítás miatt. Ő volt az, aki - két társával együtt - még 2020-ban online felületeken hirdette COVID-19 PCR tesztjeit, amikről később kiderült, hogy hamisítványok.

A KR NNI nyomozói a büntetőeljárás során összesen 257 hamis tesztet foglaltak le, és összesen 132 sértettet azonosítottak be, és megállapították, hogy a trió által okozott kár meghaladja a több mint 7 millió forintot.

Ugyan a nyomozók első körben - még 2021 tavaszán és őszén - mindhárom elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták, de mivel az ügy szélesítése folytán időközben újabb bűncselekményeket kellett a terhükre róni, folytatólagos gyanúsított kihallgatásukra volt szükség. Míg a csapat két tagja, az idézésnek eleget téve, megjelent a rendőrségen, addig B. Iván Tamás elérhetetlenné vált, és bujkálni kezdett. Nem vonult be a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe sem, ahol kényszerítés miatt jogerős börtönbüntetését kellett volna megkezdenie.

A KR NNI Nyomozó Főosztály munkatársai többször is keresték veszprémi lakcímén, illetve a házával ikerkapcsolatban álló másik ingatlanban is, ami a szüleié volt, de nem találták. A 47 éves vállalkozó ugyanis bujkálásba kezdett. Mintegy másfél évig sikerült neki a hatóságok elől elrejtőznie. A rejtőzködésnek azonban múlt héten vége szakadt.

Ügyében a fordulópontot az hozta el, hogy a keresésébe bekapcsolódtak a KR NNI célkörözési fejvadászai is, akiknek segítségére voltak a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői is, illetve a férfi sem volt már annyira óvatos.

A célkörözési egység a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályának egységével közösen egyszerre jelent meg 2023. február 21-én, hajnalban mind a férfi bejelentett veszprémi lakcímén, mind a szomszéd ingatlanban. Utóbbiban, vagyis szülei házában találták meg végül őt a rendőrök. Ahogy látta esélye sincs menekülni, feltartott kézzel lépett az egyenruhások elé, s csak annyit mondott: „Engem keresnek, megadom magam.”   

Előállítását követően a KR NNI nyomozói folytatólag gyanúsítottként hallgatták ki, majd az egyenruhások átszállították a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ahol megkezdte jogerős börtönbüntetésének letöltését.

További friss információk
Büntetés-végrehajtási dolgozók mobiltelefonokat csempésztek a fogvatartottaknak
Letartóztatási indítvány Iványi Gábor egyházának gazdasági vezetője ellen
Bilincsben az internetes csalásokra szakosodott bűnszervezet pénzmosói
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat