Ma: 2023.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Bűnügyi felügyelet alatt kezdett kábítószerrel kereskedni
Privátkopó 2023. 05. 18. 9:55:00

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emelt egy kiskunmajsai férfival szemben, aki a más ügyben elrendelt bűnügyi felügyelete alatt jövedelemszerzés céljából - családtagjaival - rendszeresen marihuánát és kristályt értékesített.A vádirat szerint a kiskunmajsai férfival - az ügy idősebb férfi vádlottjával - szemben egy másik büntetőügyben 2021 szeptemberében nyomkövetővel biztosított bűnügyi felügyeletet rendeltek el. A férfi kénytelen volt emiatt az otthonában tartózkodni, ezért elhatározta, hogy kábítószer árusításából fog pénzt szerezni. Ennek érdekében több kereskedővel is kapcsolatba lépett, akik heti rendszerességgel „kristályt” és marihuánát szállítottak a lakására. A férfi ezekből egy kés hegyével 0,1 grammos adagokat készített és alufóliába csomagolva 1000 forintért árulta a lakására érkező fogyasztók részére. A nagyobb  méretű porciók kiméréséhez digitális mérleget használt.

A kereskedésbe a vádlott élettársa és a közelben lakó öccse - az ügy másik két vádlottja - is bekapcsolódott. Általában ez utóbbi vette át a kapuban megjelent vevőktől a vételárat, majd miután a bátyja kiporciózta a kért árut kivitte és átadta a csomagot. A fogyasztókat időnként az idősebb férfi élettársa szolgálta ki. Visszatérő vevőik között volt, aki naponta többször is jelentkezett áruért. Emellett a vádlott a házánál dolgozó munkást is többször „kristállyal” fizette ki.

A kiskunhalasi nyomozók 2022 júliusában a vádlottaknál tartott kutatás során a kábítószer és új pszichoaktív anyag mellett 830 ezer forint készpénzt, valamint digitális mérleget és kábítószerrel szennyezett kést is lefoglaltak.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit és öccsét bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A nőnek új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kell felelnie.

A letartóztatásban lévő férfi és családtagjai ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.

További friss információk
Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére - de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért
NAV-nyomozás indulhat a CÖF „háborúpártiak” kampánya miatt
Pénzmosás miatt is nyomoznak a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalom finanszírozása ügyében
Volt találkozó a korrupt Schadl, a lefizetett államtitkár, Völner és a „jó miniszter asszony”, Varga Judit között
Völner és Schadl arról egyeztettek, hozzanak össze egy találkozót „jó miniszter asszonnyal”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat