Ma: 2024.02.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Saját zsebre dolgozott a szerencsejáték-függő munkafelvevő
Privátkopó 2023. 01. 20. 7:02:00

Az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy márkaszerviz munkafelvevőjeként az elvégzett javításokért átvett pénzt nem fizette be a pénztárba, hanem eltette.A vádirat szerint az elkövető 2019 májusától munkafelvevőként dolgozott egy kamionok és buszok szervizelésével foglalkozó cégnél. A férfi rendszeresen játszott szerencsejátékokat, amelyek sok pénzét emésztették fel. Az ehhez szükséges anyagi forrást munkáltatója megkárosításával biztosította.

A férfi 2019 májusa és decembere közötti időszakban, több esetben, az alkalmanként többszázezer forintos munkadíjakat készpénzben kérte el az ügyfelektől. Ezt követően az átvett összegeket egyáltalán nem vagy csak részben fizette be a cégnek.

A férfi hét hónap alatt közel nyolcmillió forinthoz jutott ezzel a módszerrel, amit nagyrészt szerencsejátékokra fordított.

Emellett ebben az időszakban két ügyfelet is megtévesztett. Előre elkérte tőlük a járműveik tervezett javításának költségeit, de azokkal kapcsolatos munkát a cégben nem vette fel. Munkáltatója nem is tudott ezen ügyletekről, a javításokra sor sem került, az elkövető viszont több mint kétmillió forinthoz jutott jogtalanul.

Az Érdi Járási Ügyészség az elkövető ellen sikkasztás bűntette és csalás bűntette miatt emelt vádat.

További friss információk
Büntetés-végrehajtási dolgozók mobiltelefonokat csempésztek a fogvatartottaknak
Letartóztatási indítvány Iványi Gábor egyházának gazdasági vezetője ellen
Bilincsben az internetes csalásokra szakosodott bűnszervezet pénzmosói
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat